p.s.

jag vill klippa lugg...

noeline

min pluttis, snuttis, krockis, bandmedlem, fnisskompis, gamla klasskompis! Var är du du du ikväll? Jag sitter här på msn och vill att du ska logga in för jag har Noeline lust. Liksom fnissa åt konstiga saker (rapp höna, snoff the dog "mamma säger att tjocka barn inte kan le", toffs stockholms kram, snorres gardin hörna). men klockan är sent så jag går och lägger mig nu, simma lungt!


första advent

idag tändes det första utav de fyra ljusen - det är första advent. Därför måste jag krypa in i vinden och slita ut gammalt krims och krams och beundra hur något så fult (gammalt "pyssel" från dagis och handmålade tomtar från mormor) samtidigt kan vara så fint.

Det var julskyltning i stan idag tydligen, vi åkte dit. Men jag har liksom inte kommit på vad det var för skillnad mellan en vanlig dag på stan och idag om man bortser från att korvkiosk mannen mer var korvkiosk männen (skitmånga!) och att affärerna var öppna längre än de brukar på söndagar? Hela Halmstad strosade omkring utan mål och frös lite.

Vi dök in på morfars och beställde något varmt och satt där och allmänt mös! Vad mysigt det är med jul. Jag hörde dessutom en jullåt på radion idag och blev förvånadsvärt pepp utav att höra den gamla dengan igen.

Nyss skaffade jag msn åt mamsen, hon stod mest jämte och ba; jaha..okej.. Sen helt plötsligt så har hon skaffat sig en visningsbild och började skicka vibbar och bytat teckensnitt och fnissar högt över alla de roliga blinkersarna hon spammar mig med. Haha, sån liten nörd.

puss på det rätta stället
with love/josefin ♥

kalaspuffar

caroline, emma, josefinx2, erica, malin och rebecka - harrys 5/12 kl.18.00
Mina små favvosisar! Längesen sist vi sågs, allihopa under en längre tid.
Men nu så, vi 7, så som det ska va

puss på er helt enkelt ♥

åk med mig





det ser ut som vykort! Bild 3 är från toppen av ett berg från en vandring.
bild 4. är min far som ungkarl uppe på ett berg i nya zeeland efter en annan lång vandring.

förlåt för alla mina "oh-vad-kul-och-resa-inlägg" men jag kan inte behärska mig. Jag har tjatat och frågat en del om bilder från mina föräldrars jorden runt resa. Men något fotoalbum från det existerar inte, de har alla bilder som diabilder istället. Så vi satte upp "skärmen?", (som en stor duk ungefär) och satte igång partyt. Igår kväll var det.
och vilka bilder! visst visste jag att det finns andra platser på jorden som är helt olikt hemma, halmstad, halland, sverige. Men Indien, nya zeeland, australien, thailand, hong kong jag vet inte.. men det kändes så extremt. Extremt annorlunda och extremt bra. Vilka platser!

Dessutom fick jag hela historien dag för dag beskriven för mig då jag snart läst ut min mammas dagbok hon höll under hela året (2 första bilderna) De sov på stränderna under bar i himmel med kängrur och dingos som grannar, med solen som väckarklocka i australien en del nätter.

Dessutom kollade vi på diabilder från Frankrike 1993, och åter igen - wow vilka platser! 

puss på det rätta stället
with love/josefin ♥

paus

paus från mitt rrröj, (jag slängde ner allt som låg på skrivbordet på golvet efter att sopat allt som redan låg på golvet under sängen). Jag hittade en U2 cd så jag satte på den och började pyssla i fotoalbumet. Det är kreativt iallafall.
Nyss knackade det på dörren och jag möttes av två tandlösa leenden. ungarna förklarade att vi beställt jultidningar. Jaha. Daddy skuttade upp och började genast låssas som om att "nehe, det har vi inte alls det! nepp, inget minne alls av det". De stackars barnet hann bli riktigt oroliga (och kalla då de stod utanför vår dörr i ca 5 minuter) innan han började fnissa och bjöd in dem.
Så nu sitter alla tre, 1 + 1 småbarn och daddy i köket och käkar kex. "okej, huuuuur säger man..låt mig se..: Jag har en svart hund, på engelska?"
- I HAVE A... BLACK DOG!
Varför alltid samma fråga? Alla mina vänner som jag drog hem i fyran fick översätta exakt samma mening. varför inte en grå dog daddy?
Nähe, nu ropar de på mig också, kanske ska käka lite kex jag med innan jag fortsätter med..ja mitt nerstökande.

puss på det rätta stället
with love/josefin

tokigt

Jag har lust att måla. Varför fan slutade jag i konsten? Jo Lovisa slutade ju. Så var det. Men endå. Innan var färg, paletter, stativ, penslar och grejs högst på min önskelista nu kan jag knappt måla streckgubbar känns det som. Apprå på önskelista, mamma kom upp här igår med en finurlig min och sa att "jo josefin nu är det snart dags att skriva en önskelista". Jag spräckte spänningen med en gång och sa att "jo det vore fint om du kunde pröjsa klänningen från stylebystars och så ska jag leta efter en Tritoni klocka i Birmingham dårå".  Så vi beställde hem, min klänning, helt kalas. Hoppas den passar och anländer innan jag åker till Lubeck och england osv (vilket den trodligen inte kommer, FAN! är det ens öppet på posten den dagen jag kommer hem från england. Röd, svart, grå javafan det heter är det inte en sån ledig dag dagen innan nyårsafton?)

Efter det lilla samtalet kikade mamma runt i mitt rum och uttalde orden ännu en gång denna senaste månad "ska du inte ta och ta ett röj här snart" (med extra "r" i rrrröj!) Jag tänkte börja men hittade ett fotoalbum - ett på mamma och daddy. Fast då hette de inte så, då hette de bara madde och nick. Deras tid innan oss skitungar. Får helt enkelt ta ett rrrröj idag istället och plugg har jag också. Det är planerna inför min kommade vecka, Röj och plugg.

puss på det rätta stället
with love/josefin ♥

månljus förvandla mig




jag känner mig som sailor moon under förvandlingen i blått nagellack

travel the world

"snart" tar vi studenten, vi 91:or, (mjo, visst är det mer än ett år tills dess). Många frågar sig vad fan som kommer hända då? Jag undrar med. Men vill inte oroa mig. Det är den enda gången som ung du har chansen att vara riktigt fri. Ditt nästa tillfälle är när du blivit pensionär..och är halvdöd. Jag ska iallafall till paris och frankrike, till australien och stanna så länge jag har råd och lust, jag ska båtluffa i grekland bland anna småöar och någon gång i mitt liv bo i sthlm. Det är bestämt. Men jag får se vart livet för mig. Visst låter det underbart? Dessutom får jag inte glömma mitt kontrakt jag skrev åt mig själv vid 10 års ålder, när jag undertecknade lovade jag att hoppa fallskärm nån gång under min livstid. Ni ser, jag har inget val! ;p

puss på det rätta stället
with love/josefin 

the cure,the thrills,the kooks,razorlight

the kooks;

Ge mig en man med busiga ögon under vilt ruffsigt hår. I Svettig t-shirt under skinjackan.
Med en röst som kan sjunga med en hand som skriver sina egna låtar. Med en mun som talar med stark brittisk dialekt. Med ett leende som är snett. En man som har en gittarr i handen.
  

Erica påminde mig om the kooks så jag började rota bland gamla skivor och hittade det ena efter det andra. thecure thethrills thekooks razorlight (klicka på läknarna så kommer ni till min favorit eller en av mina favorit låtar från varje band) Jag sitter med ett leende på läpparna och är helt nostalgisk, som jag dansat, sovit, sjungt till och med dessa låtar! Absoluta favoriter. The Thrills slår nog allt, "so much for the city" albumet,  oh mumma!

puss på det rätta stället
with love/josefin ♥ 

UPPDATERING: äh, fan vad kasst klipp det var på razorlight - golden touch. Det är uppenbarligen inte orginalet. Klicka fram orginalet av golden touch låten ist om nån känner för det, jag orkar inte byta länk sry.

nä nu beställer jag


denna, till nyår. Fixa med mamsen i helgen. Om frakten inte tar längre tid än vad det är kvar till nyår klickar jag hem den. lets hope so!

designa din egen vägg

Kom i harmoni med en fototapet! Välj direkt bland hundratals olika motiv och storlekar. Du kan även skapa en tapet utifrån ett eget fotografi eller en illustration.
Alla beställningar levereras fraktfritt komplett med tapetklister och monteringsanvisning

Så står det på photowall.se startsida, visst låter det ballt!? Tänk att ha en riktigt bra bild som du kan realtera till på din vägg. Varken inrednings prylar eller andra småsaker kan göra ett hem mer personligt.


en paris-vägg i svartvitt, vad sägs josefin?

Times Square

Manhattan

själv är jag inget fan av usa och skulle aldrig ha en vägg på varken Times Square (new york)
eller Manhattan men själva grejen är ju askalas. Har aldrig satt min fot i paris ännu heller men ska inom tid. Men om läget hade varit så att jag hittat min stad och tagit ett suvuränt foto av den och dessutom flyttat hemifrån till en egen lägenhet hade jag beställt hem min egna vägg nu nu nu nu!

puss på det rätta stället
with love/josefin ♥

grattis sis

Idag tog min syster körkort. först blev jag glad för hennes skull, men sen för att jag slipper höra allt tjat om körlektioner hit och dit och lyssna på tråkig teori-pluggande samt isabelles panik utbrott om hur illa det kommer gå på uppkörningen. Men min lycka varade inte länge. Jag slipper inte alls höra på det jävla tjatet, tjatet har bara fått en ny person att landa på - mig, det är liksom min tur.

Mamma och daddy ler stolt mot isabelle och vänder sedan deras huvud mot mig och med en klapp på benen säger de att "du kanske borde ta tag i det där snart?", det är en fråga men de väntar liksom aldrig på svar.


grattis snygging helt enkelt

puss på det rätta stället
with love/josefin ♥

på önskelistan




den sista bilden (min arm) + den andra (en tritoni klocka) = den första bilden

Eftersom jag inte köpte nån tritoni klocka som jag länge och seriöst funderade över i somras, (jag ville ha den vit/rosa varianten på bilden, vilket jag tycker är en exemplarisk vår & sommar klocka, snyggt till en brunbränd arm) Så funderar jag nu på att önska mig en till julklapp. Dock inte samma som jag kikade på i somras, jag funderar på denna ny inkomna. En anledning till att jag aldrig inhadlade min tritoni klocka i somras var för att de säljs bara på ett ställe i Halmstad och den jag ville ha var slutsåld. Men eftersom jag befinner mig i england under julhelgen där alla tritoni klockor lär säljas på flera olika ställen, hoppas jag att jag inte kommer råka ut för samma problem. Dessutom så kan jag både testa på armen och se dem i verkligheten där, vilket jag inte kan om jag ska beställa från internet. Jag tycker det låter som en plan.

puss på det rätta stället
with love/josefin

do you see the world through troubled eyes?



Erkän aldrig för dig själv hur situationen egentligen ser ut. Se inte på livet åvan ifrån. Ifråga sätt inte dig själv. Fundera aldrig på vad ditt liv innehåller. Fråga inte heller varför du lever. Se inte för långt framåt. Se till att hitta tid åt att lukta på blommorna. Och kom alltid ihåg att ,idag är vad som händer när Du planerar för imorgon.

lev i nuet, önska dig aldrig något oönskbart och se bara framåt så långt du kan räkna. Det kan sluta med att du får svar på dina frågor eller att du aldrig hittar de svar du önskade. Du ser att situationen som Du anser viktig egentligen inte ens är värd att kämpa åt/över. Du inser att Du bara är en av alla andra. Du lär känna Dig själv för väl och inser att Du hade kunnat vara mycket bättre eller mer som någon annan. Du får aldrig veta varför du lever, du råkande önska bort ditt liv, du sprang förbi det goda i din jakt efter lycka och du glömde bort att just Nu är faktiskt den enda gång i ditt liv du kan kontrollera vad som händer.


dagens

humör: uppåt
kläder: bajskläder, torsdagar är jag i skolan en timme för att sedan åka hem och sova nån timme, sen idrott så orkar inte bry mig.
bästa: idrotten var rolig!
sämsta: matten, behöver jag en förklaring?
roligaste: Johanna! detta bland annat
Johanna efter jag stutsat en boll på hennes huvud: oh! stutsa bollen på mitt huvud igen! hjärnan ba helt rubbas så det blir helt svart!!!
Jag: hahahaha! typ dör
Johanna: JAG LOVAR!
Jag: haha det är nog för att du blinkar när den stutsar på huvudet automatiskt
sen var det vårt project i några minuter eller så
godaste: mackor? jag kom på att jag ätit 1,2,3...7 st idag! (vadå vi har gott bröd?)

dessutom så får skorna ut på hyllan i affären igen imorgon. Jag tänkte gå in dem idag på hålan och kom på att de var jävligt obekväma. Sorgligt men sant. Så nu blir det tjat om ett par nya :)



mamma ropade nyss att det var mat, (vilket aldrig är fel!) så jag sprang ner för trappan och in i köket. Så satt mamma där och ba; det blir bara mackor ikväll, jag har gjort två till dig här! nio stycken på en dag, det måste vara nåt slags rekord.

puss på det rätta stället
with love/josefin


skidsemester

I år blir det inte Alperna, nä, i år sticker vi till våra grannar och svishar runt i deras backar istället! och i år så ska Josefin med! JAAA, så jävla roligt. Exakt när eller hur det kommer bli är inte bestämt men Josefin är på. Självklart är det inte direkt aktuellt just nu, men runt vecka 8 blir det antigen bil- eller bussfärd norrut!

Isabelle, min sis, har fått jobb som skidlärare i Norge och det bidrar även det att det kommer bli extra kul att åka dit (få träffa henne igen efter en längre tid)

HEJ MITT VINTERLAND HERE WE COOOOOME

puss, puss, PUSS på det rätta stället
with love/josefin


holy bananas

Jisses vad bilder det blev! Hela min säng är full av sorterade bilder (vilket inte var ett litet arbete). Men nu har jag klippt och klistrat, pillat och fifflat oavbrutet sedan jag kom hem. Jag pratar såklart om mitt fotoalbum;


två buntar blev det

vart ska jag sova inatt?

ett uppslag

puss på det rätta stället
with love/josefin

keepers?





skor bianco, linne bikbok

Jag har lite tillskott till gardroben här hemma som jag inte nämnt eller visat i bloggen (har jag någonsin visat mina inköp i bloggen?). Linnet och skorna på bilderna är lite utav det nyaste. Linnet haffade jag på mindre än fem minuter i fredes i sällskap med Josefin och när jag kom hem och provade plagget blev jag förvånad över hur långt spets/utmsyckningen gick ner på ryggen. Skorna köpte jag mest för att jag tjatat om ett par nya "fest skor" och att de är drop-dead-georgious såklart. Men, det är inte säkert de får stanna hos mig, jag vet att jag knappast kommer använda dem eftersom jag blir längre än låång i snyggingarna. Men samtidigt om jag nu skulle bestämma mig för att lämna tillbaka dom så kommer jag bara tjata om hur snygga de var och dessutom börja leta efter ett par nya liknande. Dessutom så är de jävligt snygga där de står just nu, på mitt rum under alla kläderna som hänger på rad. Ja, de får helt enkelt bli en inredningspryl så länge, sen i framtiden kommer jag kanske använda dem en gång eller två. puss :*

puss på det rätta stället
with love/josefin

mupp och skata

Nån gång på höstlovet så satt/låg jag och erica i min säng (haha som alltid hos mig) och gjorde ingenting i stort sett. På nått vis så började vi kika i en gammal dagbok jag kluddat och klistrat in allt som hade med mitt liv och göra under den tiden. En del saker chockade oss en del, tillexempel en hel sida med massa kladd om hur jag saknade Nicklas efter vi gjort slut, haha det måste jag visa honom en dag. Annat gjorde oss inte så förvånade, ett exempel är detta väldigt josefin-och-erica-brevet som var typiskt oss under den tiden det skrevs;


ingen har väl glömt herr rosa?

eller peddot i kiosken?

Jag berättade för mamma igår hur synd det är att man var så ovetande på den tiden. Jag hade gjort mycket näst intill allt och betalat stora summor för att kunna återuppleva en dag på östergårdsskolan, en dag eller varför inte bara en luchrast? För vi hade så jävla kul i skolan, ofattbart kul. Varför går vi inte i samma klass eller skola fortfarande..?

ny vecka

Då var måndagen avklarad, det betyder att det bara är 4 dagar kvar, sen äre helg..igen! Tiden har ett rasande tempo, men mina måndagar brukar vara korta. Inte nog med att jag börjar 11:20 varje måndag, jag slutar endast 2 lektioner senare. En av de 2 är psykologi vilket är skitkul, klassen jag har där är så jävla rolig! Synd att kursen endast är en 50 poängs kurs, jag hade gärna gått ett hel år!

Igår var jag lik en zombie tills jag äntligen drog mig iväg till Emma. Vi var med Magnus och Nicklas som bjöd oss på glass och chockladpudding bland annat. Tjockisar som både jag och Emma är fick slåss om den sista glassen, ja på riktigt! Det slutade med att emma slickade upp det sista av glassen så jag inte kunde ta mer, haha ;p

Nyss stekte jag pannkakor och kom på att jag aldrig åt i skolan idag, hur fan kunde jag missa det? Jag märkte inte ens att det var lunch. Jag kollade även nyss på MVT där Tokio Hotel uppträdde med låten ready,set,go. Så gick daddy förbi och stannade sedan upp och sa med en plågad röst att det låter som ett typiskt band elever i sexan skulle tycka om och avslutade meningen med en stor suck. Haha, ibland har föräldrar koll!
Nu sitter jag här och tänker på all jävla läxa jag har, fan, jag måste börja på engelska fördjupningen som ska in first thing in the morning imorgon. Jag ska bara koka lite te, och kanske duscha så jag blir varm? jag ska bara först, sen läxa.

puss på det rätta stället
with love/josefin

psst, jag får äntligen hämta mina framkallade bilder imorgon!


p.s.

jag funderar starkt på att beställa hem från stylebystars, så om någon vill hänka och dela på frakten så slår vi till! dessutom så vill jag ha alla klänningar just nu, så jag behöver era åsikter för att i huvudtaget kunna bestämma mig.

puss på det rätta stället
with love/josefin

are we human or are we dancer?

Jag såg nyss delar av MTV EMA 2008 på repris då jag missade det när det sändes live, & vilken tur att jag slog på tvn! Jag blev nämnligen bemött av The Killers uppträdande av låten "human", uppträdandet var minst sagt grymt. Vilket jobb, jag fick rysningar hemma i soffan av de grymma effekterna. Nog sagt om det.

Just nu käkar jag pepparkaksdeg, ja det är faktiskt sant. Jag var nämnligen med Erica & Josefin på eurostop igår vilket slutade med att vi fick fnatt och ville köpa pepparkaksdeg. Inte för att baka, ni vet rulla ut och skapa roliga figurer och sen slänga in dem i ugnen i nån minut. Nä, vi kokade te och käkade degen från förpackningen. Dessutom stärkte vi julkänslan genom att sätta igång en julskiva, haha! Igår så dök det också upp en brud efter en annan hem hit och vi satt i vårt kök och sedan i min säng (som alltid) i några timmar och gud vet vad vi gjorde. Målade naglarna bland annat, Amandas blev bäst eller vad säger ni? (;

Sedan off to Magnus, allihopa. Det var nice.

Nu ska jag jaga mat i vårt hus, min mage har börjat må dåligt av pepparkaksdegen nu och vill ha annan föda. typ glass.

stylebystars


stylebystars

Jag är såå nära på att klicka hem mig en eller två klänningar härifrån (kommer knappt kunna bestämma mig). För fyfan vad fina, jag smäller av! Men jag har hört att det ska vara opålitligt med leveransen, att många fått betala men tyvärr inte fått sin klänning. Ska man våga chansa tro? Skönheterna kostar inte mer än 399:- en del mindre än det! Nej, jag är klyven.

puss på det rätta stället
with love/josefin

no

jag tappar mig själv bit för bit.
jag finner ingen tröst vart jag än vänder mig för det finns inte längre ett ställe som jag kan kalla mitt,
det finns inget utrymme jag kan vara mig själv
inte någonstans, bara ingestans.

hi pumpkin'




Fantastiskt ljus som målade mönster med skuggor

det var helg

I fredes var det "fest" hos Caroline, det var brudarna och magnus. Jag kan säga så här; det var kul så länge det varade ;p
Jag och Erica hamnade i duschen och "någon" (hehe) råkade skruva på duschen, hahaha!


bild 1; jag och erica har precis slängt oss ut, vilket var ett jäkla arbete eftersom det var halt som fan

bild 2; caroline skrattar åt oss och försöker erbjuda en handuk

bild 3; men jag och erica hittade egna sätt att torka på!

puss på det rätta stället
with love/josefin

tills inget finns kvar

Jag har inte varit på topp de två senaste dagar, och det värsta man kan göra när man mår lite halft nere är att erkänna det för sig själv. Precis så som jag gjorde nu. När man erkännt det så börjar man känna efter ännu mer och börjar spektulera över vad som är fel och så hittar man ännu flera fel i sitt letande och så mår man ännu sämre. Men jag ska inte sitta och badda mina sår med salt, jag har lärt mig av erfarenhet att det är en jäkla dålig taktik att försöka må bättre utav. Jag ska istället äta upp min chocklad (och hey vem mår inte bättre av det?) och sen städa och plugga matte för att känna mig lite duktig.
Men jag måste tyvärr dela med mig lite av det som trynger ner mig. Jag har under hela skoltiden nu i tvåan varit positivt förvånad över hur sjukt snabbt tiden har gått! svish svish, sen äre helg! Men dessa två dagar har tagit minst lika lång tid som hela (hittills) tvåan har gått. Fyfasen har någon tryckt på slowmotion knappen?

..och kära vänner, tänka sig vi har bara ett sommarlov kvar nu. Sen är det slut på sånt, sista gången vi har råd att vara lediga så länge på en och samma gång tillsammans tills vi splittras och far åt alla olika delar av världen...

Nä, nu loggade Noeline in på msn och jag ska glädjas åt en msn konversation med henne ett slag..& min chocklad såklart!

Balmain

Jag har gått in här på Balmain & stirrat tusen och åter tusen gånger på Balmains vår kollektion. Flera bilder där ifrån syns på samtliga bloggar, men jag kan inte låta bli att ägna ett inlägg åt kläderna jag också. För det är ju inte ens i närheten av grymtsnyggt - det är så mycket bättre än så!

det finns inget att tillägga..! från topp till tå - jag vill ha allt

dessa jeans, vad ska man säga?

Jag hade kunnat lägga in alla bilderna, men här är några av mina favoriter.

puss på rätta stället
with love/josefin


semester

Samtidigt som tiden går så försvinner mitt höstlov. Skolan börjar imorgon.. imorgon! Det betyder att det är en evighet och tusen dar tills det blir lov igen och det känns mindre lockande, inte alls kul.
Jag har i flera dagar tänkt påpeka här om hur jävla svinkallt det är ute, som varje år så glömmer man bort hur kallt det blir i vårt vinterland. Nu i helgen har frost och minusgrader ägt rum (fan jag kommer halka på isfläcken på väg till bussen minst lika många morgonar i år igen) och det är svinkallt ute.


Jag hade velat göra som Josefin (på bilden) och Malin, åka till London på semester en vecka,
avundsjuk filur har ni lämnat här hemma ska ni veta!

Puss på det rätta stället
with love/Josefin


RSS 2.0