ladybird




Nog ingen mer än jag som tycker att det är så kul när man endast ser nyckelpigan i siluett på den ena bilden, hur hon ser så ynka liten ut men ändå stor och helt uppe i ett enormt project att ta sig dit hon ska.
Lilla nyckelpigan ser bara så söt ut, som att hon är ute på färd, fallera! :P En liten själ i färd uppe i egna tankar, gud ibland har jag för stor fantasi, haha. Men snyggt hur skärpan ändrats från huset till nyckelpigan och tvärtom. Nej, jag ska nog skriva en barnbok om denna nyckelpigan eller något, som endast jag får läsa eftersom jag misstänker att ingen förstår vad jag svamlar om.

puss på det rätta stället
with love/josefin

the hills



Jag som trodde att jag hade koll på front kvinnorna i serien the hills, men jag hade fan ingen aning om att Heidi Montag hade en "sång karriär", kanske för att låtarna var riktigt kassa.

http://www.youtube.com/watch?v=OJu9jlf8kWE&feature=related Audrina komenterar.
Lite pinsamt att Heidi och Spencer har filmat och redigerat en musik video åt Heidi helt själva också, haha!

sena nätter och tomma glas

Då är man tillbaka i Halmstad igen efter helgen. Denna helgen har varit mycket fartfull och vansinnigt bra! Den spenderades tillsammans med Josefin, Malin, Caroline och även med Melissa de sista dagarna. Det hela började med att vi tog 8-bussen till tågstationen och inte till skolan i fredes. Som vi hade bestämt skulle vi upp till Göteborg och sedan vidare till Borås samma dygn. Så vi bokade våra biljetter på stationen och hoppade sedan på tåget en dryg halvtimme senare. Väl i Göteborg shoppade vi loss och fikade på Frank´s där vi fick en äppelpaj helt gratis, haha! Nu är jag några kläder och prylar rikare men några tusen-lappar fattigare.
Tillsisst traskade vi till ett fullsmockat Liseberg då Håkan höll konsert. Vi tjejer bestämde oss för att jag köpa oss ett åkband istället och sprang runt som galningar under de cirka 3 timmarna som var kvar av öppet tiden. Jag måste säga att Håkan var grymt snygg från högsta punkten på höjdskräcken!

modevisning som hölls i göteborg

Lördagen började i en väldigt stökig lägenhet. Vi städade duktigt, mest de andra då jag latade mig i sängen. Sedan iväg till Borås gator, även en del saker där ifrån fick följa med mig hem.

 

Borås, den första bilden är från en affär där väggarna var helt prydda med
endast örhängen, andra bilden föreställer mig själv

Sen hem och pepp med förfest som var grymt kul! Sedan fest med Melissas vänner




"NITTIOFYRA HADE JAG FAST JOBB"  med de orden avslutar jag helgen, haha!
Tack för ert sällskap, det var skitkul rent ut sagt (:

puss på det rätta stället
with love/josefin


borås

Idag var jag på anställningsintervjun för sjutton gubbar! Jag tror att det bra, jag hoppas innerligt att det gick tillräckligt bra. Just nu så känns det som att jag har berättat samma hitoria om och om igen, från studen jag gick från skolan till ica supermarket, själva intervjun och efter att det var klart, så jag orkar inte dra igenom det än en gång, faktiskt. Men goa "intervjuare" var de, hela tre stycken satt och korsförhörde mig.

På min långa håltimma hann jag med mer än att korsförhöras, jag åkte in till stan och köpte en massa saker bara hux flux! Med mig hem fick jag;
x Trippeltång från obh nordica (äntligen)
x Klänning från gina (till festen på lördag;D)
x Inpackning från pch
x Svart väst från H&M
x Armband från Gina (som en orm runt handleden)
x Mascara från masterpiece MAX
x Ankelboots från dna
x och lite annat smått!

Det är då otroligt vad man kan hitta på en håltimma (:

Imorgon blir det dessutom göteborg, javisst, sen Borås! (faaan att inte erica, emma & pecka är med)
Jag fattar typ inte alls vilken buss eller vilket tåg eller vad fan allt kostar, haha, men 8-bussen mot stan imorgon morgon vet jag, så länge är jag med på noterna. Det betyder jag att jag är sent ute (för sent ute) och borde verkligen packa typ just nu..

puss på det rätta stället
with love/josefin

ja, PUSS på det rätta stället :*

have a heart

Jag måste erkänna att jag inte kände igen henne först, men det är ju little jenny i Gossip girl;


Taylor Momsen i tv serien Gossip girl, nu i en mindre dock-liknande imitation

Just nu lyssnar jag på Bonnie Raitt - Have A Heart på youtube, jag var tvungen att leta upp låten direkt efter att Anna i idol sjöng så fint på just den låten för bara circus 30 minuter sedan. Och låten är riktigt mysig även när (jag gissar) orginal artisten sjunger den. Typ jag och tusen till som sökt på "anna idol 2008" denna timmen gissar jag också på. Nehe dags för repeat!

puss på det rätta stället
with love/josefin

göteborg

Om allt går som det ska (vilket det MÅSTE, vi måste boka snart tjejer) så blir det Håkan Hellström konsert på fredag på hemmaplan för vår herre Håkan. Alltså en sväng inom göteborg på fredag. Vi satsar en heldag på göteborgs gator och det betyder ett topshop besök, visst hade det varit kul med ett Kate Moss plag kom jag då på. Jag kikade på hemsidan och föll åter igen (efter att sett den på ericas blogg) för koftan med hjärtan längst fram. Sött och snyggt, jag som behöver koftor så värst också. På hemsidan ser man också att koftan är lite åt den längre modellen vilket inte är helt fel.

      fin va?

Nu ska jag pensionärs-sola altanen innan jag ska bita i historia läxan. och visst hade glass varit gott, hmm.. :)
puss på det rätta stället
wit love/josefin


lovers are lonley





Varför blir det alltid såhär när jag ska städa? Jag börjar med att försöka rensa upp på mitt skrivbord som är fullsmockat med kläder och annat bråte. Under, eller mitt bland det stora berget hittar jag min kamera. Så vipps, sen måååste jag ju bara lägga in skiten på datorn också, sen liksom hamnar jag där...

Jag har sagt det innan och säger det igen - jag är hopplös på att städa. Jag får helt enkelt gifta mig rikt och anställa städiskor när jag flyttat hemifrån, eller ha en väldigt renlig room-mate eller man. Men om planerna går som förhoppningarna så kommer jag & Erica en dag att dela lägenhet och jag känner Erica, hon är minst lika hopplös som jag. Haha, hopplöst läge helt enkelt.

klirr i kassan

Idag, mot alla odds så ringde min telefon under den extremt sega mattelektionen och, i andra änden talade Karina om att hon ringde från ica supermarket på vallås och frågade om jag fortfarande var interesserad av ett jobb hos dem "det var jätte längesen Du sökte, jag vet inte om Du bara är intresserad av ett sommarjobb eller om du kan tänka Dig att jobba på helger och lov lite då och då?". Öh, ja!
Jag förklarade att det låter rent ut sagt skitbra, så vi bokade in en anställningsintervju nu på torsdag klockan 10:00! Ica ligger bara 10 minuter med cykel från mig och det vore ju kalas att ha ett jobb som kan bidra med lite mer stålar till min fattiga budjet.

Idag fick jag även min lönespecifikation från Pärsons (skink- och korvfabrik), det var en god och saftig summa jag ska sluka, även studiebidraget kommer att rassla in snart. oh, en shopping lista måste skrivas snarast! Erica & Josefin stan på torsdag? (;

Vi får hoppas på goda besked på torsdag, för gud vad det hade varit praktiskt. Både för att det är nära och bra med ett jobb för tusan men också att jag slipper söka nytt sommarjobb om allt funkar bra på ica (om jag får det!) eftersom jag VÄGRAR att spendera en sommar till på en illaluktande skink- och korvfabrik!

Soo, keep your fingers crossed! ;D
puss på det rätta stället
with love/josefin

tröttsamt

Visst är det härligt när solen skiner, jag lever alltid lite extra mycket när solen bestämmer sig för att kikar fram (vilket jag tycker att den borde göra allt mer ofta). Eftersom min säng står precis vid fönstret vaknar jag efter hur starkt solen lyser in genom det på morgonarna dvs. när klockan inte väcker mig, idag lös det starkt och ljust och jag klev upp tidigt. Jag burrade in mig en stor tung filt i en solstol innanför glasaltanen vi har bakom huset. Genom att öppna upp skjutdörren precis så att solen kan kika in men ändå sitta "inomhus" i altanen gör att man ändå solar sig men får helt vidstilla och varmt samtidigt. Där satt jag imorse och läste ut min bok jag påbörjade i torsdes kväll; Mossvikenfruar - chansen. Den rekomenderas, lättläst och svår att slita sig ifrån innan den tar slut.

Jag började känna mig som en riktig pensionär där jag satt och solade endast mitt ansikte under en filt med smulor på magen och en bok i mina händer då solen tillslut gick i moln. Typiskt. Snabbt blev jag jättetrött och matt, jag är trött på att vara trött det är helt enkelt tröttsamt. Jag tror jag behöver börja träna, för att kunna bli rik på egergi som man bara blir efter ett rejält träningspass. Jag får tjata på mamma helt enkelt, jag är för snål för att betala själv.

snart börjar deckare på tv och det har blivit en söndags tradition att samla hela familjen framför tvn på söndagskvällar och se på hur karaktärerna i "mord i sinnet" löser de mest kompliserade fallen.

puss på det rätta stället
with love/josefin


fredag


skor, jag behöver skor.


smashing news



När, efter år av tjatande, man hör ordet från daddys mun säga "we will deffently go to England for christmas this year" blir man inget annat än glad. Att några gratis fotbollsmatch-biljetter från min farbror hade ett finger med i spelet gör faktiskt inte så mycket, haha. Snarare kul om man får hänga med, stämningen är grym i engelska fotbolls ligor - GRYM!
Dessutom ser man på en Machael Moore film på tv och bilder från Frankrike visas och jag gör mina ljud som kommer av ren reflex när något bra visas eller syns om Frankrike, i stil med: åååååååh, mmmm, koooolllla, fiiiint, mmmm. Så säger far min då att, vi kanske borde palla oss ner till Frankrike eftersom jag tjatar så förbaskat om landet och alla mina tjusiga planer.
Va, hörde jag rätt frågade jag.
Svaret var; yes, france is a nice country, but the bad thing is that it's full of frensh.

Det vore så bäst att dra till Paris med mina brudar eller någon av dem för guds skull och åka eventullt till södra Franrike till somarn, oh. Men fixat och paxat är England x-mas of 2008, YES!

puss på det rätta stället
with love/josefin

smycken





smyckena jag köpte här omdagen på Glitter och H&M blev min sysselsättning när jag var hemma på en 4 timmars lång håltimma i för- och eftermiddags. De svarta, silvriga örhängerna är grymma till min skinnjacka som har snygga synliga dragkedjor! Nästa gång i stan är jag sugen på att få med mig en massa grymma halsband, långa, många och grova.
Lägg märke till att rosorna fortfarande blommar :*

puss på det rätta stället
with love/josefin

rip it up, yeah

Jag hatar höst, läs det igen och låt mig understryka - jag hatar höst.
Vår himmel har blivit färglös och föränderligt grå. Vars vår vardag är fullspäckad med kyla och fula vinterjackor och ständigt rinnande näsor. Med en dagordning att vakna och gå i skolan för att senare komma hem och läsa på alla läxor som blivit utdelade. Jag saknar abition och motivation.
För att kunna följa ett mönster måste jag först komma in i det, i år hann jag aldrig komma in i det och jag har redan halkat efter. Jag har kommit  på att det är dags för "skriva-listor-tid", för att få en överblick och någonstans att börja som jag skrev i inlägget "hela veckan blev en helg".
Just igår när jag pluggade psykologi med mamsen och kände vad tråkigt jag hade det, fick jag ett sms, från Melissa! Som har bosatt sig i Borås. Det bjuds på fest om 2 veckor (inte denna helgen utan nästa) och jag, tillsammans med brudarna åker upp dit och hälsar på och ska bo i hennes lägenhet. Vi ska såklart också kalasa som bäst. Perfekt, nu har jag något att se fram emot! Precis vad man behöver.
Denna helgen ska jag ta mig i kragen och rycka upp mig och måla blommor runt allt jag ser. Allt är lätt bara man kan det, och jag ska lära mig.

Kortsagt; fan vad kul det kommer bli! (vi får mog klara oss utan Emma & Erica (!!!!!) för Emma ska spela match och jobba och Erica den filuren ska på semester, men en annan gång)

puss på det rätta stället
with love/josefin

en eftermiddag

Idag blev det fika och lite shopping i stan. Jag åkte in till stan efter skolan och mötte Caroline som letade födelsedags-present åt hennes lillasyster som fyller 15 år om 2 dar (vafan vad tider går snabbt, var inte jag 15 år nyss?). Vi letade smycken men det blev inget till lillasystern snarare till mig och Caroline. Jag köpte två ringar och ett par örhängen på Glitter, kalasfina!
Jakten fortsatter på H&M men icke, det blev ingen present, nej jag hittade ett till par örhängen när jag hjälpte Caroline leta. Vidare in på Åhlens och jag medhandlade en radig tröja med djup rygg och tillräckligt lång för leggings eller strumpbyxor under, även en kjol fick jag med mig. Saker jag kommer använda mycket - för mycket.

Sen fika med brudarna på fribergs, där kacklade vi loss om lördagskvällen och annat skoj.

puss på det rätta stället
with love/josefin

somsagt

vi
känn er på topp, för ni är alltid på toppen i mina ögon!

Kan du se globen?


och jag undrar vem som kysser honom nu
och jag undrar vem, vem om inte jag,
det gör ont att veta men lika ont att undra

känn er som heroin

Jag tänker på hur ullegull mysiga ni är, och på alla rosa-lätta-moln liknande känslor jag får när jag tänker på hur fina ni är
Erica, Nicklas, Emma, Oscar, Pelle, Daniel.S, Josefin, Malin, Caroline, Ballen, Daniel.N, Marcus.J, Andreas, Theo, Max,  Melissa.
och nej vi umgås inte allihopa tillsammans mer, någonsin och aldrig igen. Men jag blir glad av er. Trotts att jag egentligen varit hur trött som helst på er ett flertal gånger och bråkat med (förmodligen) allihopa någongång så delar jag de bästa minnen tillsammans med er. Jag är mig själv i ert sällskap, kanske för att det är ni som har skapat den personen jag är idag.

Ni tjejer har en speciell plats, fan vad speciell den är.

och såklart noeline som är grym jag letar fortfarande efter nackdelar med dig
mp07c, östergårdsskolan



ett dopp i Hotel Laxens pool i ösregn på vägen hem på cykel

olycksdag


gosetröjan

Jag kom på att det är den 11:e september och jag väntar bara på att något hemskt ska hända, kanske kommer jorden gå under idag istället?

ibland gör man rätt ibland gör man fel, lev med det.

En person som kan, om sig själv, säga att de är bäst, snyggast eller roligast, anser oftast som en självsäker person. En person som sällan misslyckas som alltid håller sig snäppet före eller högre än omgivningen - anses som en självsäker person. Jag smakade på ordet självsäker, och bytte plats på det sammansatta orden; säkersjälv. Betyder det att man är säkrast själv, man är säker ensam? Man anses som en självsäker person för att man aldrig släpper in någon och delar med sig av sina briser, man håller sig på sin kant och blir säker men själv? Jag tror självklart att tanken bakom ordet självsäker kommer från att man är säker i sig själv. Men om man är säker i sig själv behöver man högt och upprepande gånger säga det inför andra då?
Om jag ska gå tillbaka till den första meningen, att en självsäker person är en person som kan prata bra om sig själv - beskriva sig själv som bäst. Så undrar jag nu om det inte är sånna personer som är motsatsen till en självsäker person. Du måste säga orden högt för att övertyga omgivningen att du är bra, men främst övertyga dig själv att du är bra för du tror inte på det själv. Du skapar en bild av dig själv som du vill vara och beskriver den för alla andra och gör att de tror på den bild du just målat upp. Behöver verkligen en själv säker person, en person som är säker i sig själv, säga högt att man är bäst?

En "säker själv", är en som kommer på alla idéer och får andra att testa dem först. De gör det inte själva för de vågar inte  satsa, hoppa eller försöka för det finns en chans att förlora, det finns en chans att misslyckas. Går det fel så struntar man i det, "orkar inte bry mig", betyder det "jag vill inte verka bry mig för jag kan ses som en som just förlorat"?
De har själva kommit på roliga idéerna eller händelserna som andra först får råka ut för, går det fel skrattar man åt hur korkad personen var som lyssnade på en att göra något så idiotiskt "jag skojade ju bara". Lyckas man så var det helt klart "min idé hela tiden".

Jag vet inte. Men är det inte personen som är tyst och visar, via handling, hur bra man faktiskt är inte berättar det via ord och är det inte personen som vågar stå för det de gör och som vågar säga nej till till saker som är en självsäker person?


Stockholm

Jag ska ta mig tiden och berätta lite om resan. Jag kan snabbt och enkelt sammanfatta den med ett ord - underbar.
Men lite mer detaljerad än så ska jag vara. Det hela började med en tidig onsdags morgon, vi tog oss till Halmstads flygplats och mycket riktigt som Noeline hade berättat den var verkligen petit! Ett rum ungefär. Vi köpte en stand by biljett så flög vi iväg i ett petit plan. Vi och alla buisness men.
Väl på arlanda drygt 50 minuter senare svänger vi runt hörnet och möter ett par gigantiska ögonbryn. Där står ju Lasse Åberg, men mer kännd (tycker jag) som Trazan Apanson och Stig-Helmer Olsson i en kö på Arlanda. Woho en kändis, haha! Jag och Noeline virrar runt och hämtar våra väskor från rullbandet och hamnar sedan på T-centralen, med instruktioner att ta oss till Odenplan med tunnelbanan för att möta upp Emma, noelines syster. Svish vi snurrar runt och kommer fram (:
Sen var det bara att hitta lägenheten vilket också gick kalas. Vi lånar Emmas lägenhet som består av en toalett ett rum och ett ännu mer petit kök. Men fönsterna i lägenheten var allt annat än petit. Vi satt i dem nästan varje morgon och åt frukost, solen sken varje morgon in genom dem och utsikten var hur mysig som helst. Första dagen packade vi upp (dvs. stökade ner hela lägenheten) och åkte ner till slussen. Vi gick på Götgatan och och hälsade på kungen lite vi gick i hela Gamla stan, som är hur fint som helst!!!
Vi kom aldrig på vad vi skulle äta till kvällsmat så vi köpte chips och läsk som vi åt på ett torg högt upp över staden efter att åkt Kristina hissen och kollade på sthlm by night, sthlm by night haha. När vi åkte hem igen har jag ingen aning om.


snygga skivan vi gjorde och lyssnade sönder varje dag

Våra fönster som vi satt i, jag syns i bakgrunden vilket var medvetet på den första bilden

"King of stockholm, king of stockholm!"
Det sa de ryska turisterna till mig och noeline när vi stod såhär.
Vi sa "queen of stockholm om vi får be"


Dag två, det var en torsdag, det var vår galna shopping dag. Jag och Noeline tömde våra plånböcker och hade hur kul som helst. Under hela resan köpte jag;
Miss sixty jeans,
en väska, en skinnjacka och en kofta från Zara,
ögonskuggor i svarta och gråa toner från IsaDora,
örhängen från Topshop,
en mössa och spettstopp från Monki,
parfym från Tommy Hilfiger, t-shirt från H&M, ja det var allt tror jag. + bio biljetter (mamma mia), resturang besök, buss & tunnelbanekort och mat osv. Hur kalas som helst!

shopping + mina jeans och en "jacka" som noeline köpte

På fredagen  tog vi bussen ner till slussen (som alltid HAHA!) och gick upp upp upp och hamnade i en park vid en kyrka med utsikt över hustaken. Vi åt lunch dvs. jordgubbar och chocklad och skuttade runt där i de 20 grader som vädret bjöd på. Emma kom till lägenheten och bjöd på champagne (chocklad, jordgubbar & champagne på en och samma dag ojojoj) sen gick vi till en resturang som bjöd på kalasmat och Stockholms finaste utsikt. Ja, den var nomenerad till det men all rätt, tsm med Emma och Andreas.

Yes, uppe i parken

På lördagen gick vi på stan med Emma, stressade runt lite och köpte mat och rosé till fest på kvällen. Jag och Noeline tog tunnelbanan hem runt halv 4 tiden och fixade oss och stökade ner ännu mer i lägenheten . Sen skulle vi ta bussen till slussen (som alltid ;p) men bussen kom inte. Nä visst ja, det var halv maraton och avstängda vägar. Taxi gubben fick komma och köra oss till 25-års fest. Det var skitkul och jag trodde jag skulle dö av skratt när vi förlorade "tips promenaden" med ALLA FEL men vi fick världens bästa tröstpris - såpbubblor som vi underhöll oss med på vägen hem vilket också gjorde att vi missade bussen, haha nemas problemas. Josefin och Erica ringde mig under kvällen men jag hann bara prata med Josefin men fick ett kul sms av Erica också, HAHA.
Och kvällens motto var "nehe tjejer nu ska jag stryra upp det hela med lite chockladsås" som Ullrika vår fnisskompis sa, jag skrattade så jag veknade. Dessutom så är Noeline en trädgårdstomte! xD



Första bilden från festen när vi åt mat mums! den andra bilden är på mig och nån dude på vägen hem, jag ser ut som en kratta jag vet men det var sjukt kul!

kvaliteten är inte bäst här men checka såpbubblorna!

Vi kom hem och packade och somnade 2 timmar innan vi skulle upp och åka hem, det blev tåg tåg tåg och vi mådde som vi förtjänade ungefär. usch, jag ville (vi ville) inte hem. Tack Noeline för vääääärldsbäst tid! Stockholm snart igen, oh jag tackar inte nej.

puss på det rätta stället
with love/josefin

home coming

borta bra men hemma bäst. Nej, jag håller inte med.
bilder + inlägg från världsbäst tid i huvudstaden kommer inom kort. Nu ska jag däcka i soffan tror jag. Sov drygt 2-3 timmar inatt efter stress dag på stockholmsgator, pepp och vin i lägenheten, väntan på bussjävel (som aldrig kom!) i ösregn,  taxi åkning till 25-års fest, hem gående och såpbubblor över staden (galet kul) och packande mitt i natten till klockan 3-halv 4 sen upp klockan 6 för att gå till tunnelbanan sen tåg tåg tåg. Sisst hemma. ungefär. Jag ska nog ringa nån brud sen Godnatt dårå!

puss på det rätta stället
with love/josefin

en trevlig överraskning

Idag, nyss, cyklade jag inom ica supermarket på vägen hem från skolan. Jag skulle köpa en tidning och lite godis till resan och även ta ut en tusenlapp till stand by biljetten, tåget från arlanda till centrum osv. man vet ju aldrig vad som kan hända, haha. En liten minneslapp fick jag också på köpet och se där, jag hade dubbelt så mycket mer än jag trodde. Ja faktiskt och jag som hade börjat planera att råna en bank. Så nu längtar jag ännu mer till urbanoutfitters, topshop, zara, monki och annat kalas som inte finns i Halmstad.



Malin, Erica, Josefin, Emma, Caroline - puss på er helt enkelt
Bild på mig själv, Erica & Emma

det var en bra tanke

Igår var det tänkt att jag skulle städa och eventuellt börja packa lite till Sthlm (som förövrigt är bokat!!!!!) I all fart och ståhej så hittade jag min kamera under ett lass med kläder. Med de sista batterierna började jag fota runt i mitt rum, även jag fastade på bild en gång eller fler.

r. 
Svårt att välja vad som får följa med till huvudstaden


Och nu ingen förvånade news flash för de som känner mig - jag städade aldrig klart mitt rum.
Jag bra allt hopplös med det dära, skärpning. Jag får städa ikväll ist, eller kanske imorgon..

puss på det rätta stället
with love/josefin

RSS 2.0